tirsdag 1. februar 2011

Like ved siden av meg hele tiden.

Teresa av Avila er en av kristenhetens store bedere. Dette skriver hun: 
Jeg var fordypet i bønn, da jeg like ved meg så Kristus Jesus, eller rettere sagt følte hans nærvær, for jeg verken så noen med mine naturlige øyne eller min sjels indre blikk. Men han var like ved siden av meg og jeg forsto at det var han som talte med meg. Ettersom jeg var helt uvitende om at man kunne ha en slik opplevelse, var jeg først meget forskrekket og gjorde ikke annet enn å gråte. Men så snart han sa et ord til meg, ble jeg som før: rolig, glad og uten frykt. Hele tiden gikk han sammen med meg, men ettersom det ikke var noe syn, så jeg ikke i hvilken skikkelse. Likevel følte jeg meget tydelig at han var ved min høyre side og var vitne til alt jeg gjorde. Og aldri, dersom jeg bare samlet tankene mine litt, kunne jeg være uvitende om at han var hos meg.» 
Det som denne store og innflytelsesrike kvinnen opplevde, stemmer helt med et av navnene på vår Herre Jesus. Hos Jesaja står denne profetien: «En jomfru skal bli med barn; hun skal føde en sønn og gi ham navnet Immanuel.» Denne profetien er også gjentatt av Matteus når han forteller om Jesu fødsel. Og «Immanuel» betyr «Gud med oss», altså et løfte om nærhet slik for eksempel Teresa av Avila opplevde det. 
En kristen er et menneske som Jesus er sammen med hver dag. Ikke alltid som en opplevelse, men alltid som en åndelig virkelighet. Han er der hos deg, både i onde og gode dager. Han er jo også din Immanuel.
Jes 7,14

2 kommentarer:

  1. Vilket fint inlägg,Jan Samuel!!!Det är tryggt och gott att veta, att Han är vår Immanuel,antingen vi är uppe på höjden eller nere i dalen!!! Kram!

    SvarSlett
  2. Underbart inlägg. Immanuel,vår Gud är med oss,Immanuel vår käpp och vår stav Han leder oss till himmelens land.

    SvarSlett