onsdag 16. februar 2011

Bønnehjelpere

(Helpers in Prayer)


Av David Wilkerson

Bønn er ofte et av de mest selvsentrerte områdene av kristnes liv. Når du tenker over det, så fokuserer de fleste av våre bønner på våre egne behov. De to viktigste emnene for vår forbønn er vår egen åndelige vekst og behovene til våre familier og våre venner.

Fra tid til annen kan vi strekke oss utover våre egne snevre behov og be for andre. Men vanligvis når vi sier: "Jeg skal be for deg," så gjør vi det ikke. Eller, vi ber for dem én gang og glemmer deretter raskt deres behov.
Nylig har jeg undersøkt mitt eget bønneliv i lys av Skriften. Og jeg har blitt dømt på grunn av sneverheten og begrensningen i min egen bønn. Lik de fleste troende tilbringer jeg mye tid med å søke Herren angående min egen vandring med Ham. Jeg roper ut til Ham om å bli helliggjort, få seier over synd, å bli Kristus-lik, å motta ledelse for livet, å ha Hans salvelse over min tjeneste. Og jeg fryder meg over flott fellesskap med Ham, mens jeg stille tilber Ham og blir forfrisket i Hans nærvær.
Jeg ber også daglig for min familie. Jeg ber Herren om å beskytte mine barn fra djevelens listige planer - å gjøre mine sønner lik eiketrær som er plantet ved Guds elv, å gjøre mine døtre til polerte hjørnestolper i Hans Slott, og å få mine barnebarn til å elske Jesus. Jeg ber også for vårt kirkefellesskaps anliggender. Jeg ber for enkeltmennesker som er i krise og for de mange misjonærene og tjenestene som vi støtter.
Du vil kanskje si: "Det er alt meget rosverdig, broder Dave. Det er trøstefullt å vite at du er lukket inne med Herren, samtaler med Ham og ber over alle disse behovene."
Men i følge Guds ord så er ikke intimt fellesskap nok. Ja, det er riktignok hemmeligheten til åndelig vekst. Og det finnes ikke noen rikere erfaring på jorden. Men dersom vi går til tronen bare for vår egen utvikling og behov, så er vi egoistiske. Vi kan ganske enkelt ikke forsømme å be alvorlig for de skrekkelige behovene som er overalt omkring oss.
Vår tjeneste hørte nettopp fra en flott eldre mann i San Diego. Denne kjære hellige sa at Gud hadde minnet ham på å be for meg daglig, og hans spurte om han kunne få sette meg på sin bønneliste. Tilsynelatende er mottakerne for denne mannens forbønn inkludert på en lang liste, med enker, fattige folk, pastorer og ufrelste mennesker. Og han har bedt for dem i årevis nå.
Denne mannen er en pensjonert postmann, og han fører et ganske enkelt liv, lever bare på ett måltid om dagen. Han tilbringer sin tid med å gjøre gode gjerninger for andre og samtaler med Herren hele dagen gjennom. Han kjører rundt i byen og plukker opp gamle møbler og andre gjenstander som er kastet unna som skrap, og han reparerer dem og gir dem til enker og fattige. Han gjør også innkjøp og løper ærender for folk som ikke kommer seg utendørs, reparerer røropplegget deres og hjelper til med å møte andre behov de måtte ha.
Hele tiden mens denne mannen gjør disse gode gjerningene ber han uten opphold, går trofast i forbønn for alle på sin liste. Faktisk så stryker han ut navnene deres kun når de dør.
Nå har jeg vært en bønnens mann helt siden jeg ble kalt til å forkynne da jeg var åtte år. Men selv med all den inderlige bønn jeg har gjort gjennom årene, gjør denne gudfryktige mannen meg til skamme. Jeg har ingen liste over trengende mennesker som jeg ber for daglig, slik han gjør. Vanligvis ber jeg for noen en eller to ganger og beveger meg så videre. Men han bare fortsetter å be.
Jeg tror denne mannens belønning i herligheten vil bli mye større enn min. Han er lik den fattige enken som gav to skarve skjerv, men hvis offergave var verd mange ganger andres gaver. Når jeg tenker på alle de sjelene Gud har tillatt evangelister å høste inn i Guds Rike, tenker jeg umiddelbart på den utrolige bønnehjelp fra mennesker slik som denne mannen.
Dette budskapet handler i det hele om hvordan man skal utvikle dette slags velsignede bønneliv - å bli en sann "bønnehjelper."
Samtidig vil jeg ønske nye følgere av bloggen min hjertelig velkommen!!
Hilser dere alle med Salme 115 vers 15.
VELSIGNET VÆRE DERE AV HIMMELENS OG JORDENS SKAPER.AMEN!!!

4 kommentarer:

 1. Vi ska be,med åtföljande tacksägelse!!! Bed och tro att det är oss givet och tacka sedan för att bönesvaret är på väg. Vi får ta ut det i Anden,jag menar,se bönesvaret i Anden,att det redan är oss givet, tacka och "hålla"oss i det!!! Sedan vet jag inte,det där med att göra listor.......det är ju i Ande och Sanning vi ska bedja,alltså av hjärtat.En del ber ju t.ex i kyrkan färdigskrivna böner och läser efter prästen,och då är det ju inte ifrån ens eget hjärta framsprunget. Anden brukar ju mana,om det är något särskilt också. Rätta mig om jag har fel................Kram!

  SvarSlett
 2. Anden leder oss i både bön och tacksägelse. Tack snälla Jan för alla recept. Gör ni inget annat än och äter? Jag blir snart "nervvrak" på alla godsaker...Haha.. Är det din fru eller du som bakar och lagar mat? Tack för fina inlägg du skriver. Guds välsignelser till hela er fina familj. Kram!

  SvarSlett
 3. Thanks so much for the visit and even more for the gracious comment. Here's hoping you'll become a follower of my blog as I have of yours.

  SvarSlett
 4. Also...your blog would be much easier to read if you had a "translator" installed. The one on my task bar doesn't work so well. Just a thought.

  SvarSlett