onsdag 2. februar 2011

Kom nærmere,alle sammen.

Joh 15,15
I en barnehage gikk en liten gutt omkring og så bedrøvet ut. En av de ansatte spurte om han var lei seg for noe. «Ja,» svarte han, «jeg er lei meg fordi ingen vil være sammen med meg.» En annen gutt, som antagelig gikk på søndagsskolen, og som hørte dette, mente at han jo kunne være sammen med Jesus. Gutten sto og tenkte seg om en stund. Til slutt kom det: «Har ikke han heller noen å være sammen med?»
«De snur ryggen til meg, ikke ansiktet,» sier Herren ifølge profeten Jeremia. Er det ikke som man kan høre den såre tonen i Guds stemme? Til disiplene sa Jesus en gang: «Jeg kaller dere ikke lenger tjenere, for tjeneren vet ikke hva hans herre gjør. Jeg kaller dere venner.» Hadde de jobbet så hardt at de var kommet på avstand fra hverandre? Det var jo ofte mye folk omkring dem. Nå var de i hvert fall kommet litt avsides. Kanskje Jesus oppfordret dem til å flytte seg nærmere ham: «Flytt deg over til meg, Peter! Sett deg her ved siden av meg, Johannes! Snu deg mot meg, Tomas ! Kom nærmere alle sammen!»
Kanskje du har det som den lille gutten? Dersom du ikke har kontaktvanskeligheter på grunn av nervene, og derfor trenger annen hjelp, kan du få noen enkle råd. Innprent i ditt sinn at Jesus er hos deg. «Jeg er med dere alle dager,» sa han. Ordne deg slik at du har en liten andaktsstund hver dag. Tenk da på at Jesus er hos deg på din bønneplass. Dette kan etter hvert utvikle seg til et liv hvor du tror og vet at du er sammen med Jesus hele tiden. Når det er naturlig, kan du så fortelle om ditt vennskap med ham. Da vil du kanskje oppdage kristne brødre og søstre du kan være sammen med. Det rådet den lille gutten fikk, var ikke så dumt.

2 kommentarer:

  1. Det var ett VÄLDIGT bra råd!! Kom att tänka på en annan historia,där det var en färgad pojke som inte fick komma in i en kyrka för vita. Han stod och grät,och då kom Jesus förbi och frågade:-Vad gråter du för? -Jo,jag får inte komma in i kyrkan.-Det ska du inte vara ledsen för,det får inte Jag heller,svarade Jesus.......Tänk,vilken vän vi har i Jesus!!! Allt Han vet och Allt förmår!KRAM!

    SvarSlett
  2. Håller med föregående talare. Tusen tack för detta inlägg, Gud välsigne dig och familjen. Kram!

    SvarSlett