tirsdag 1. februar 2011

Mellom sofaen og kommoden.

Sal 145,18
På en søndagsskole var det en liten gutt som hevdet at Gud bodde mellom sofaen og kommoden hjemme hos dem. På lærerens spørsmål forklarte han: «Når vi har det vanskelig hjemme hos oss, kryper mor på kne mellom sofaen og kommoden. Der snakker hun med Gud om alt sammen. Jeg har selv hørt det mange ganger.»
Gutten hadde lært noe avgjørende om Guds nærhet som kunne bli til stor nytte for ham videre fram gjennom livet, ikke minst i vanskelige tider. Og hans mor hadde tilegnet seg det som står i en av salmene i Bibelen: «Herren er nær hos alle som kaller, hos alle som ærlig kaller på ham.»
Altfor mange tenker seg Gud langt, langt borte. I en kjent sang heter det: «Langt bortom rømd som blåner, lenger enn soler går, høgre enn stjerner strålar, den barnlege bøni når!» Denne sangen har mange fine poetiske kvaliteter og en vakker melodi, men den gir en feilaktig forestilling om bønnelivet og vårt forhold til Gud. Bønnen flyr ikke som et prosjektil høyt opp i universet, til den omsider når himmelporten. Da en sjelesørger opplevde at en som hadde søkt ham i samtale, klaget over at bønnen ikke nådde høyere enn taket, lød svaret: «Gud er under taket. Han er hos deg på din bønneplass.»
Mange troende mennesker kommer trofast til gudstjenester og møter i kirken eller på bedehuset. Der ber de sammen med menigheten og venneflokken, men de tenker lite på sitt hjem som bønneplass der de kan hente styrke og hjelp fra Gud. For de første kristne var hjemmet til og med deres aller viktigste samlingsplass. Deres hjem var deres kirke og bedehus. Lær av gutten å finne det stedet som i ditt liv og ditt hjem er kroken mellom sofaen og kommoden, og før der din fortrolige samtale med Herren!

2 kommentarer:

  1. Vilken gripande berättelse!!!Det är så tårarna kommer fram. Här samlas vi i hemmen och har bönemöten......det är en förmån att få ha det i sitt hem,en stor välsignelse. Tack för inlägget,Jan Samuel!!! Herren välsigne dig,och hela ditt hus!Kram!

    SvarSlett
  2. AMEN!!!.Det är underbart att få öppna sitt hem till bön och lovsång, det blir sån frid i hemmet,och vi har fått änglar som gäster. Tack för ett välsignat inlägg Jan. Jesus är med dig, han lägger ned i ditt hjärta vad du ska skriva. Kram.

    SvarSlett