lørdag 19. februar 2011

Lørdagsmeny fra Katthult

Kjøttboller med pasta

Kjøttboller med pasta
INGREDIENSER
  • ca.500g Kjøttdeig av svin
  • 1tssalt
  • ½tspepper
  • ½båthakkethvitløk
  • 2sshakketbladpersille
  • 2tsrevetsitronskall
  • 1stkegg
  • 2ssoljetil steking
  • 1stkrød chilii ringer

    Pasta:
  • 250gpasta penne
  • ca.lvann
  • 1stkbrokkoli
  • 2stkitaliensk krydderbuljongeller annen krydderbuljong
  • Saften av ½stksitron
  • 2ssolivenolje
  • ½tspepper
SLIK GJØR DU:
1. Bland krydder og sitronskall godt inn i kjøttdeigen sammen med egg. Form små kjøttboller med en teskje, og stek dem fint gylne sammen med litt chili.

2. Kok pasta i urtebuljong og tilsett brokkoli i buketter de tre siste minuttene av koketiden. Sil av vannet, tilsett sitronsaft og olje, nykvernet pepper og kjøttbollene med chili.

Server med brød/rundstykker,og gjerne litt revet parmesan

2 kommentarer:

  1. Ingen slår mig när det gäller hemmagjorda köttbullar. Dom är mycket omtalade. Blandfärs, ägg,massor av grädde, riven gul lök, salt, svartpeppar,dragon, grillkrydda och ströbröd. Även kallade "Annikas Gräddbullar" Haha...Men det ser väldigt gott ut på fotot. ( men du får ta bort vitlöken.) Smaskens!

    SvarSlett
  2. Ja ,du skulle smaka Annikas köttbullar Jan Samuel! De är "försvinnande"goda!!! Jag säger som Annika,det ser jättegott ut,men bort med vitlöken!!!KRAM!

    SvarSlett