mandag 2. mai 2011

Dette er snadder

Gösfilé med paprika Receptbild - Allt om Mat
Gös­fi­lé med pap­ri­ka
Färg- och smakrika blir fiskfiléerna av paprika och balsamvinäger. Annan fisk som kan passa bra är kolja eller abborre.

4 person(er)
Ingredienser

600 ggösfilé, eller annan vit fisk
1 tsksalt
1 krmpeppar

Paprikablandning:

1 stgul paprika
1 ströd paprika
0,5 dlpersilja, grovhackad
1 stvitlöksklyfta, finhackad
1 mskolivolja
2 krmsalt
1 krmpeppar

Sky:

2 mskolivolja
4 mskbalsamvinäger

Tillbehör:

kokt potatis

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200°. Kärna ur och finhacka paprikorna.
Blanda med persilja, vitlök, olja, salt och peppar.
2. Salta och peppra fisken. Vik ihop filéerna till jämntjocka bitar och lägg dem i en ugnssäker form.
3. Fördela paprikablandningen ovanpå fisken. Häll olivolja och balsamvinäger runt om.
4. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Servera med kokt potatis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar