Gösfilé med paprika
Färg- och smakrika blir fiskfiléerna av paprika och balsamvinäger. Annan fisk som kan passa bra är kolja eller abborre.
4 person(er)Ingredienser
600 g | gösfilé, eller annan vit fisk |
---|---|
1 tsk | salt |
1 krm | peppar |
Paprikablandning:
1 st | gul paprika |
---|---|
1 st | röd paprika |
0,5 dl | persilja, grovhackad |
1 st | vitlöksklyfta, finhackad |
1 msk | olivolja |
2 krm | salt |
1 krm | peppar |
Sky:
2 msk | olivolja |
---|---|
4 msk | balsamvinäger |
Tillbehör:
kokt potatis |
---|
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200°. Kärna ur och finhacka paprikorna.
Blanda med persilja, vitlök, olja, salt och peppar.
2. Salta och peppra fisken. Vik ihop filéerna till jämntjocka bitar och lägg dem i en ugnssäker form.
3. Fördela paprikablandningen ovanpå fisken. Häll olivolja och balsamvinäger runt om.
4. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Servera med kokt potatis.
Blanda med persilja, vitlök, olja, salt och peppar.
2. Salta och peppra fisken. Vik ihop filéerna till jämntjocka bitar och lägg dem i en ugnssäker form.
3. Fördela paprikablandningen ovanpå fisken. Häll olivolja och balsamvinäger runt om.
4. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Servera med kokt potatis.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar