mandag 2. mai 2011

Snab­ba fisk­sop­pan

Snabba fisksoppan Receptbild - Allt om Mat

Snab­ba fisk­sop­pan

Med hjälp av färdig fisksoppa blir dagens middag klar inom en kvart. Både torsk, lax och räkor blandas ner tillsammans med grönsaker. Saffran ger den en extra god smakbrytning. I kaloriberäkningen ingår även ett glas vitt vin.

4 person(er)
Ingredienser

2 stmorötter, (150 g)
1 stfänkål, liten
0,5 stpurjolök
1 stvitlöksklyfta
150 glax, skinn- och benfri
250 gtorskfilé
250 gräkor, med skal
2 stkelda fisksoppa, i förpackning à 5 dl
0,5 gsaffran
0,5 tsksalt
1 krmvitpeppar, nymald

Tillbehör:

färsk timjan, bröd och vitt vin

Tillagning

1. Skala moroten och skär den i strimlor. Ansa och strimla fänkål och purjolök. Skala och finhacka vitlöken. Skär laxen och torskfilén i cm-stora bitar och skala räkorna.
2. Koka upp fisksoppan och tillsätt saffran och vitlök. Rör ner morötter och fänkål. Låt sjuda ca 5 min. Tillsätt fisk och purjolök. Låt soppan sjuda 2-3 min. Lägg i räkor, salta och peppra.
3. Strö över färsk timjan och servera med bröd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar