Snabba fisksoppan
Med hjälp av färdig fisksoppa blir dagens middag klar inom en kvart. Både torsk, lax och räkor blandas ner tillsammans med grönsaker. Saffran ger den en extra god smakbrytning. I kaloriberäkningen ingår även ett glas vitt vin.
4 person(er)Ingredienser
2 st | morötter, (150 g) |
---|---|
1 st | fänkål, liten |
0,5 st | purjolök |
1 st | vitlöksklyfta |
150 g | lax, skinn- och benfri |
250 g | torskfilé |
250 g | räkor, med skal |
2 st | kelda fisksoppa, i förpackning à 5 dl |
0,5 g | saffran |
0,5 tsk | salt |
1 krm | vitpeppar, nymald |
Tillbehör:
färsk timjan, bröd och vitt vin |
---|
Tillagning
1. Skala moroten och skär den i strimlor. Ansa och strimla fänkål och purjolök. Skala och finhacka vitlöken. Skär laxen och torskfilén i cm-stora bitar och skala räkorna.
2. Koka upp fisksoppan och tillsätt saffran och vitlök. Rör ner morötter och fänkål. Låt sjuda ca 5 min. Tillsätt fisk och purjolök. Låt soppan sjuda 2-3 min. Lägg i räkor, salta och peppra.
3. Strö över färsk timjan och servera med bröd.
2. Koka upp fisksoppan och tillsätt saffran och vitlök. Rör ner morötter och fänkål. Låt sjuda ca 5 min. Tillsätt fisk och purjolök. Låt soppan sjuda 2-3 min. Lägg i räkor, salta och peppra.
3. Strö över färsk timjan och servera med bröd.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar