lørdag 7. mai 2011

Lørdagssnadder

Hela färsmiddagen i ugn Receptbild - Allt om Mat

Hela färsmid­da­gen i ugn

Hela färsmid­da­gen i ugn

En lätt lagad allt-i-ett färsrätt. Om man inte vill äta kött kan köttfärs bytas ut mot quornfärs som finns djupfryst. Receptet kan lätt förberedas och även fördubblas. Lena berättar att hennes hund gärna äter upp eventuella rester.



Färs

1 msksmör
1 stgul lök
300 gnötfärs
1 burkhela tomater, (400 g)
2 msktomatpuré
1,5 tsksalt
2 krmgrovmald svartpeppar
250 gfrysta ärter, paprika och majs

Potatismos

1 kgpotatis av mjölig sort
2-3 dlmjölk
1 stäggula
1 tsksalt
1 msksmör
0,5 krmmald muskotnöt, Eventuellt
2 mskparmesanost, nyriven

Tillagning

1. Skala och koka potatisen till moset. Sätt ugnen på 225°.
2. Färsen: Finhacka löken och fräs den i smör. Tillsätt färsen och bryn och smula den. Blanda i resten av ingredienserna förutom grönsakerna och låt koka på låg värme ca 5 min.
Häll i grönsakerna och koka ytterligare några minuter.
3. Lägg färsröran i en ugnssäker form, gärna av glas - det ser vackert ut.
4. Potatismoset: Pressa den kokta potatisen och blanda i mjölk, äggula, salt, smör och eventuellt muskot. Blanda och bred moset över färsröran. Hit kan förberedas och förvaras i kyl till gratinering, tänk då på att förlänga gräddningstiden något.
Strö över parmesanost och gratinera 15 min mitt i ugnen.
Servera med sallad.

2 kommentarer:

  1. Ja Tack!!! Ska ni ha detta ikväll, så står jag och bankar på dörren!!! Det ser jättegott ut.Tur för dig, att du bor så långt bort,Katthult!!! Annars skulle du ha en hel kö,utanför dörren, som alla skulle provsmaka dina läckra recept!!!KRAM!!!

    SvarSlett
  2. Mums det där skall jag testa, låter o ser gott ut.
    Härlig sida detta. Kommer att bli många besök här.
    Ha en go söndag

    SvarSlett