tirsdag 21. juni 2011

Dyrets tall

DENNE ARTIKKELEN ER HENTET FRA
http://www.jesusnet.no
Hvor kommer tallet 666 fra?
Djevelens tall, eller dyrets tall, er 666 i følge Johannes' åpenbaring.
Men hvorfor? Er det symbolsk? 


Først litt om "dyrene" i Johannes' åpenbaring. Det er tre dyr: dragen fra avgrunnen (djevelen), dyret fra havet (vanligvis forstått som den samme som Antikrist eller "den lovløse") og dyret fra jorden, som nærmest fungerer som en propagandaminister for det andre dyret. Begge de to siste får sin makt fra det første, djevelen.
Guds tall er 7 (de syv fakler foran Guds trone (Åp 4,5), Lammet med de 7 horn (Åp 5,6) som sender ut de 7 Guds ånder). Den treenige Guds "tall" er altså 3x7, 777. I Åp finner vi altså et demonisk motbilde, hvis tall er 666. (Dyret fikk et banesår som ble leget; dette er helt klart en slags etteraping av Kristus som døde og sto opp.) Men, som Åp sier: "[...] det er et menneskes tall [...]" (Åp 13,18)
Selv om lederen av "Imperiet" har stor makt og blir tilbedt som en gud, så er vedkommende akk bare et menneske, med begrenset makt og snart talte dager. Den lidende kristne kirke vet én ting: "Herren din Gud skal du frykte. Ham skal du tjene [...]" (5 Mos 6,135 Mos 10,20)
Det kreves åndelig visdom og forstand for å "regne ut" dyrets tall. Jeg tror det her ikke er snakk om å regne ut i bokstavelig forstand, men å ha åndelig innsikt til å kunne avsløre demoniet, ikke minst i den siste tid, når en hel verden ellers jubler.
Man har prøvd å regne ut på konkret vis "dyrets tall", fordi både på gresk og hebraisk har bokstavene tallverdi. Flere personer har da passet inn i tallkombinasjonen. Det mest kjente er keiser Nero. Hans navn er på latin Nero Caesar. Omskrevet til hebraisk kan det skrives slik: "NRWN QSR" (hebraisk har ikke vokaler). Dersom vi gir hver bokstav den tallverdi de har etter det greske alfabet, blir svaret 50+200+6+50+100+60+200=666.
Et annet forsøk er Hitler. Dersom vi regner A som 100, B som 101, C som 102 osv., får vi følgende regnestykke: 107+108+119+111+104+117 = 666!
Både Napoleon, paven og Muhammed har passet.
Men dette er neppe en farbar vei, og synes å bli helt tilfeldig.
Den mest sannsynlige løsningen synes jeg ligger i det jeg skrev innledningsvis; at tallkombinasjonen peker på et demonisk motbilde til den treenige Gud, men som i virkeligheten kun er et menneske.
Saken er at Johannes, inspirert av Den Hellige Ånd, forteller en historie vi finner flere steder i Bibelen - nemlig den om opprørskongen (diktatoren) som tilraner seg makt, blir tilbedt og forfølger "de hellige" (Jes 14Esek 28 og 31Dan 4578 og 11). Det er som om historien gjentar seg i at noen stadig lar seg lure av djevelens fristelse til å få makt, "jordens riker og all deres herlighet".
Derfor har dette synet fra Åp 13 kunnet passe på mange historiske tildragelser. De første kristne så helt klart konturene av keiseren og Romerriket i denne fortellingen. Den vil også passe "djevelsk riktig" på den siste store forfører.
Kirken er kalt til å avsløre det og forsake det.
HERREN DIN GUD SKAL DU FRYKTE,HAN OG INGEN ANNEN!!!!!!!

DEN ONDE HAR TAPT,OG DET VET HAN.

JESUS ER VEIEN SANNHETEN OG LIVET.

HALLELUJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


2 kommentarer:

  1. Talet:666, finns på nästan alla varor. Jag såg att jag hade det på cd/radion i min bil.( det kom upp på displayen) Otäckt. Man blir ständigt påmind. Men Jesus har segrat. Halleluja. Allt är Honom underlagt, och vi får segra med Honom. Amen! Tack för ditt inlägg och Herrens rikaste välsignelser över dig med ditt hus. Kram!

    SvarSlett
  2. Tack för en spännande läsning! Det är bra att vi är vakna och har skärpa och fokus. Ditt inlägg har en väldigt bra koppling till en fin upplevelse som jag har haft i bön, som jag ska berätta om lite längre fram. Jag ska vänta tills den dagen har varit.
    Det gick inte att kommentera på din frus blogg. Det blev error och allt försvann och det gick inte heller att göra om det på nytt. Ni hade så otroligt fina bilder från hemmet! Du får hälsa henne att jag tyckte det var så fint!
    Kram och Guds välsignelse till er bägge!

    SvarSlett