fredag 28. januar 2011

Rykket inn i paradis.

Apostelen Paulus hadde store åndelige opplevelser. Ydmykt kaller han seg selv bare for «et menneske» i en slik skildring. «Jeg vet om et menneske i Kristus, som for fjorten år siden ble rykket opp i den tredje himmel – om han var i legemet eller utenfor legemet, vet jeg ikke, Gud vet det. Men jeg vet at denne mannen ble rykket inn i Paradis – om han var i legemet eller utenfor legemet, vet jeg ikke, Gud vet det – og der fikk han høre usigelige ord, som et menneske ikke har lov til å uttale.»
Bare noen utvalgte får være med på slike mirakuløse ting. Men disse hendingene, både fra Bibelen og historien, er felleseie for Guds folk til alle tider. I krysningspunktet mellom den jevne kristne manns og kvinnes små opplevelser med Gud og de store hendingene, kan troen bli styrket. Hele den kristne kirkens rikdom av opplevelser med Gud er med på å forme vår tro.
Du som selv er fattig på åndelige opplevelser, kan fryde deg over det som skjedde med Paulus og andre menn og kvinner som det fortelles om i Bibelen og historien. Apostelen var et ærlig, sannferdig og troverdig menneske. Det viser hele hans liv. Bruk det som hendte med ham og andre begivenheter som et argument også i samtaler med uomvendte folk.
Vær frimodig! Si til vennene dine at det finnes en himmel. Fortell dem at det finnes et paradis som venter alle som tror på Jesus. Og oppfordre dem til å søke ham som venter dem hjemme i herligheten.
2.Kor.12,1-4

1 kommentar:

  1. Tack för ett fint inlägg, vi får sprida detta glada budskap där vi bedjande går fram.Var välsignad Jan...

    SvarSlett