søndag 13. november 2011

Når Gud vender sitt hjerte mot deg.

 AV DAVID WILKERSON.
Jeg ønsker å snakke med deg om ”sjelesyke.” Den er forårsaket av en flodbølge av problemer som kommer over deg. Ikke bare ett problem, men det ene etter det andre. Kong David ropte: ”Frels meg, Gud! For vannene er kommet inn til sjelen. Jeg er sunket ned i bunnløs gjørme, hvor det ikke er fotfeste. Jeg er kommet i dype vann, og strømmen slår over meg. Jeg har ropt meg trett.” (Sal. 69:2-4).
Vanskelighetene kom så kraftig over David at han trodde han ville bryte sammen. Han ba: ”Vær meg nådig, Herre, for jeg er i trengsel. Mitt øye fortæres av sorg, ja, også min sjel og mitt legeme.” (Sal 31:10).
Noen vil kanskje si: ”Jeg har hatt vanskeligheter, men ikke en flodbølge av dem. Jeg kan ikke forholde meg til Davids smerte. Jeg kjenner meg ikke igjen i Jobs prøvelser.” Men jeg taler til dem som står overfor en flodbølge av frykt: Frykt for å miste jobben. Frykt for økonomien. Frykt for ekteskap eller barn. Frykt over verdens tilstand. Frykt for fremtiden.
Prat med dine naboer – lytt på dem når de uttrykker sine hjerters bekymringer over at helvete bryter løs i skolene, det politisk korrekte søppelet som de lurer inn i våre barn, undervisningen som er så umoralsk og ugudelig at det gjør sjelen syk.
Jeg har blitt kalt en dommedagspredikant. Noen ber om å bli fjernet fra mailinglisten min fordi de sier jeg er for negativ. Men kjære, jeg kan ikke la være å tale om det jeg ser og hører. Eldre mennesker lever på sulterasjoner. Foreldre sørger over barn som blir trukket av gårde av stoff og alkoholavhengige venner. Mange har stadig voksende boliggjeld, vanskelige ekteskap, regninger som hoper seg opp. Hva står du overfor i ditt liv?
La meg vise deg hovedårsaken til sjelesykdommen. Når vanskelighetene fortsetter … og til og med blir verre … og sjelen roper ut etter Gud om hjelp … og det ikke ser ut til å være noe svar … sjelesyke er å kjenne Herren, å elske ham, å be og til og med felle tårer, og allikevel ser ikke Gud ut til å være der.
David sa at hans vanskeligheter ble så overveldende, at hans ”sjel var nedbøyd” (Sal. 42:6), og han var ”urolig og talte ikke” (Sal. 77:4) – som betyr: ”Jeg har grått så mye, det er ingen tårer igjen. Jeg kan bare se fortvilelse i de dagene som ligger foran meg.”
Det viktigste av alt, fortsett å be – selv når situasjonen forverrer seg. Gud kommer til å svare i sin tid, på måter du ikke kunne forestille deg. Den vanskeligste delen av troen er den siste halve timen, like før svaret kommer.
Like viktig – ikke bli sint på Gud! Aldri! Jeg ser at dette skjer med troende over hele verden. All vantro og all utålmodighet antyder at Gud har plukket deg ut av massene i verden og gjort deg til gjenstand for onde plageånder. Gud forby! Han elsker deg gjennom alle dine kamper. Dersom han lukker sine ører for dine rop så ville han være en bedrager – og det er han ikke. Han er din elskede, tilgivende, allmektige, omsorgsfulle Far.
Rist av deg frykten, for frykten bærer straffen i seg. Hvil i hans løfter. Tingene kan forandre seg – det kan være at din livsstil blir enklere – men alt virker sammen til det gode for dem som elsker Gud og som er kalt etter hans gode vilje.
Løft blikket! Gud vil aldri svikte deg!
Hans tjener,
DAVID WILKERSON
                               

5 kommentarer:

 1. Ja, det var sannerliget ett budskap ifrån hjärtat. Nöden blir bara större, och det kommer att bli fruktansvärda tider, ju närmare Jesu tillkommelse vi kommer. Men tack o lov. Det finns räddning i Jesus Kristus, vår Frälsare och vän. Var välsignade allesammans i Norge. / Kramar!

  SvarSlett
 2. SV: Takk, og i lige måde! :) Jeg skriver jo mest om sunn mat, men en helse for ånd og sjel er jo så ENORMT MYE viktigere! I det siste har det virkelig vært en nød for meg å kunne vinne sjeler for evigheten. De fleste trossamfunn fornekter jo Jesus som vår frelser, og av en eller annen grunn har jeg ikke tenkt så mye over det før, sikkert fordi jeg "alltid" har vært kristen selv.

  Jeg leste utdrag fra en bok fra ei som har vært mange turer i himmelen (og helvete) og hun sier at av alle som dør hver dag er det bare en brøkdel som kommer til himmelen. Tror hun sa 2,5 %. Tallet var i alle fall enormt lavt. Åå, om jeg kan vinne EN sjel...! Hadde folk sett hvor fantastisk himmelen er og hvor forferdelig en evighet uten Gud og Jesus er, da hadde de LØPT for sitt liv! Og hadde folk sett hvordan satan og hans demoner gjør ALT for å ødelegge for oss, de vet akkurat hvordan de skal snakke til oss, med søte stemmer om at "det ikke er så farlig".. Jo, det er livsfarlig!! Og INGENTING i denne verden kan veie opp for en EVIGHET i himmelen! Jeg leste at for hver sjel man vinner får man en diamant i himmelen ;) Og for hver gode gjerning i Jesu navn bygges vårt himmelske hjem enda vakrere..

  God natt med denne sangen, Nådens Trone: http://www.brunstad.org/no/kristen-musikk/nadens-trone

  SvarSlett
 3. Ja, tack och lov! Vi får lyfta blicken och se på Gud! Där finns allt vi behöver. David Wilkerson var en man som jag har stort förtroende för! Tack för att du delade med dig av denna artikel! Önskar er fortsatt Guds välsignelse!

  SvarSlett
 4. A paz meu amado irmão, viver com saúde alegria é muito bom, melhor a inda viver com Jesus.

  Um grande abraço,

  SvarSlett
 5. Tone - Hjertemat, for en bra sang

  SvarSlett