søndag 20. november 2011

OMKJØRING

MED DENNE ANDAKTEN AV TONE DALHAUG

ØNSKER JEG DERE ALLE EN VELSIGNA GOD
DAG HER FRA KATTHULT.
Strekningen Kristiansand – Oslo går stadig raskere. Farten er nesten farlig høy noen ganger. Det skumle er at du knapt merker det på disse brede, rette veiene. Flere utbedringer er på gang og jeg må si at fire felts er svært velkommen for min del. I alle fall hvis målet er å komme raskest mulig frem.
Men stadig vekk er det omkjøringer på denne strekningen. Og på vei hjem fra Kristiansand nylig, var intet unntak. Jeg skjønte nesten ikke hvordan jeg skulle holde ut den sneglefarten og alle svingene og køene. Sååå kjedelig altså. Det føltes bare som en evig forsinkelse. Nå kommer jeg enda senere hjem, og tenk hvor fort det kunne gått….
Noen ganger opplever jeg at livet også har slike omkjøringer. Kanskje føles den bare som en hindring, en forsinkelse og skaper irritasjon. Kanskje fører den stor sorg med seg. Kanskje var hovedveien stengt på grunn av reparasjon, kanskje var det en ulykke som plutselig stoppet farten, eller kanskje det var en utbedring på gang.
På tross av min irritasjon over omkjøringer har jeg oppdaget noe fint langs disse veiene. Nettopp fordi farten blir roligere og fordi utsikten er så annerledes kan omveien nesten alltid føre noe nytt med seg. En ny oppdagelse, et møte, et minne som kommer opp igjen. Du husker at du har vært der før, og det kjennes faktisk litt godt å se utsikten igjen. Stadig opplever jeg at det faktisk er på disse omkjøringene at Gud gjør noe nytt i livet mitt. Og noen ganger tar Gud meg med på en omkjøring fordi han vil vise meg en enda vakrere perle enn den jeg ville funnet på hovedveien.  
Kanskje vi ikke skal være så redde for disse omkjøringene. Tross alt, når du nok en gang er ute på hovedveien igjen så er du kommet et godt stykke videre, også på den veien.

4 kommentarer:

  1. Jag känner stor välsignelse när jag läser dina ord och det sjunger ett AMEN i mitt hjärta. Det stämmer som du skriver och när jag tänker efter, så är det så skönt att veta att Gud vet exakt vad vi behöver. Han vet vilka turer vi behöver ta för att vägen ska vara mödan värd!
    Tack för ett välsignat inlägg! Jag önskar dig och din familj en välsignad vecka!

    SvarSlett
  2. Tack, för en bra eftertanke, var välsignad, ett Ord på vägen Jer. 33:10-13
    / Johan

    SvarSlett
  3. takker for et godt innlegg.Mange ganger skjønner man ikke omveiene Gud legger der for oss.Gode ord til ettertanke.Hilsen Sylvia

    SvarSlett
  4. Tack Katthultarn, för ett gott inlägg på bloggen din. Det var ett välsignat inlägg. Ja, du käre stridsman, i Herren Jesus. Hur står det till med dig..? Är allt väl..? Är du fylld av kraft, Ande och liv..? Vi saknar dig, här nere i Småland, ska du veta. Jag brukar be för dig, och din familj. Vi får icke förtröttas på vår vandring, att nå ut med budskap ifrån Gud. Skörden skall ju bärgas in nu. Herren är med dig, och vill bruka de gåvor, som Han har lagt ner i dig. Jag kommer att fortsätta att bedja för er. Önskar er alla Guds rika välsignelser, och kramar. Samt en uppmuntring till dig : DU VET VÄL OM ATT DU ÄR VÄRDEFULL. Jesaja 64; 8. Men Herre, du är ju vår fader, vi äro leret, och du är den som har danat oss, vi äro allasammans verk av din hand......./ Han är med oss i livets alla förhållanden. HALLELUJA ! AMEN !

    SvarSlett