fredag 13. september 2013

SJOKK PÅ TOGET

MED DENNE ANDAKTEN AV EDIN LØVÅS
ØNSKER JEG DERE ALLE EI VELSIGNA 
GOD HELG HER FRA KATTHULT.

En glad kristen reiste seg fra sin plass på toget for å gå til spisevognen. Toget sto stille og folk satt og småhvisket til hverandre. Plutselig, midt i en av de åpne vognene, sa den kristne høyt og tydelig, med begeistring i stemmen: «Jesus.» Det var ikke ment som noen religiøs demonstrasjon. Jesu navn bare slapp ut av ham.

All samtale opphørte momentant. Hele vognen ble ladet med spenning. Og den kristne gikk småsmilende videre til spisevognen, hvor han nøt sin kaffe med glede. Han var stolt over å være en Jesu Kristi disippel, fordi han hadde opplevet kraften i Mesterens navn.

Jesu navn bør brukes mye mer. Ikke for å gi folk sjokk på toget, for slike situasjoner kan ikke planlegges. Men vi bør bruke navnet mer i samtale med uomvendte og søkende mennesker. «Hvordan er ditt forhold til Jesus?» «Hvem mener du Jesus er?» «Tror du Jesus er Guds Sønn, slik han selv sier»? «Jeg ser det slik at Jesus selv er det viktigste ved kristendommen. Hvordan ser du på dette?» Ved disse og liknende spørsmål oppnår vi to ting: Vi samler oppmerksomheten ved det alt sammen dreier seg om. Og vi vekker opp folk ved kraften i Jesu navn.

En av de aller mest utfordrende og sterkeste uttalelsene av apostlene var de ordene Peter slynget ut med full kraft da han var i en meget presset situasjon. Uten omsvøp sa han nemlig dette: «Det er ikke frelse i noen annen, for i hele verden er det blant mennesker ikke gitt noe annet navn som vi kan bli frelst ved.»

La oss være offensive! La oss bruke Jesu navn, og la det være som en plogspiss i evangelisasjonen. Så får det heller bli litt sjokk både på toget og hvor ellers samtalene blir ført.

1 kommentar:

  1. Väldigt bra inlägg,Katthult!!!
    Visst ska vi bruka Jesu Namn mycket,mycket mer...
    Önskar dig och de dina en riktigt Välsignad God helg!!!
    Kram från Småland!!!

    SvarSlett